NÉPSZAVAZÁS AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGÉRT
NÉPSZAVAZÁS AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGÉRT
Menü
 

Fórum

Csevegő

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szavazás
A népszavazásról
Szükség van most a népszavazásra az állampolgárságról?

Igen, szükség van rá
Nem, nincs rá szükség
Jobb lett volna későbbre időzíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Szavazás a kettős állampolgárságról
Igennel vagy nemmel fog szvazni ?

Igennel
Nemmel
Nem megyek el szavazni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Meliyk párt szimpatizánsa vagy tagja vagy?

MIÉP
Jobbik
MIÉP-Jobbik együtt
FIDESZ
KDNP
MDF
MSZP
SZDSZ
Egyéb jobboldali párt
Egyéb baloldali párt
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
A nemzetegyesítésről
Hogyan lehet a magyarságot egyesíteni egy erővé kovácsolni a XXI.században ?

Területi autonómiák segítségével
A kettős állampolgárság segítségével
Területi autonómiák és állampolg.együtt
Revízió követelése
Elegendő az EU csatlakozás
Népszavazással
Gazdasági régiók létrehozásával
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Hírek

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

VMDP: Nemzeti vízumból letelepedés nélküli kettős állampolgárságot !

  2007.05.22. 20:44
2007. május 22.Vajdaság Ma. A VMDP olyan javaslattal fordult a KMKF Állandó Bizottságához, amelyet a többi vajdasági magyar párt is támogat. László Gyula, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) tisztségviselője ma két javaslattal fordult a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) Állandó Bizottságának üléséhez:

Kolozsvári konferencia Gál Kingával és Patrubánnyal

  2007.05.22. 20:43
2007.05.22.kuruc.info,EMI. Erdély és Magyarország: két ország, egy nemzet az Európai Unióban címmel szervez konferenciát május 24-25-én a Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány és az Erdélyi Magyar Ifjak a kolozsvári Protestáns Teológián. Az értekezleten magyarországi egyetemi hallgatókkal együtt vizsgálják az erdélyi magyarság érdekérvényesítési lehetőségeit, olyan témaköröket érintve, mint területi és kulturális autonómia, magyar állampolgárság, magyarságpolitika, erdélyi magyar felsőoktatás, Bolyai Egyetem.

Sólyom László: fel kell tárni az autonómia európai lehetőségeit

  2007.05.19. 19:28
2007.05.18. gondola.hu A köztársasági elnök szerint tényszerűen fel kell tárni a magyarság autonómiájának európai lehetőségeit. Sólyom László a Határon túli magyarság a XXI. században című konferenciasorozat harmadik találkozóján, pénteken a Sándor-palotában arról is beszélt: örül annak, hogy előtérbe került a háború utáni történelem. Az autonómia és a regionalizmus kérdéséről szólva azt mondta: bár a szomszédos államokban erre sokan hisztérikusan reagálnak, "a mi feladatunk az, hogy tényszerűen tárjuk fel ennek az önigazgatási formának az európai lehetőségeit". Ezt meg fogják érteni a többi országok is - fűzte hozzá.

Az MVSZ -mivel itthon nem támogatják- az EU-tól vár segítséget autonómiaharcához

  2007.05.16. 15:09
2007. május 16., Erdély.Ma A székely népet megilletnék az önkormányzati jogok, hiszen saját szervezettel, több száz éves jogrenddel, írással, szimbólumrendszerrel rendelkezik, értékrendjében pedig kiemelkedő elemként szerepel a szabadságvágy, amit népszavazással is megerősített már. Borsos Géza a székelység közképviselete által az elmúlt három évben tett politikai lépésekről szólt, s mint mondotta „népünk eltökélt abban, hogy érvényesíteni fogja önrendelkezési jogát”.

Hallani sem akar a magyarokról az új szerb kormány

  2007.05.16. 14:59
2007.05.16 radio.hu -Nem véletlen, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti képviselői nem tudták támogatni Vojislav Kostunica kormányfőjelölt programját - mondta Pásztor Bálint frakcióvezető.- Kostunica egyetlenegy mondatában sem említi azt, hogy a kormány mit kíván tenni a Szerbiában élő nemzeti kisebbségek jogállásának jobbá tétele érdekében. Ugyanakkor egyetlen egy mondattal sem említi azt, hogy ez a kormány mit fog tenni annak érdekében, hogy Vajdaság tartományi autonómiája kiteljesedjen.

Patrubány Miklós az Orbán-kormányt vádolja

  2007.05.14. 18:26
2007. május 14. Vajdaság Ma. Az Orbán-kormányt okolja pénzügyi helyzetének romlása miatt a Magyarok Világszövetsége; Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a külhoni magyar állampolgárságról szóló, 2000-ben megfogalmazott törvénytervezetük miatt vonta meg a szervezet költségvetési támogatását az akkori kabinet. Mint fogalmazott: hétévnyi "szemérmes hallgatás" után nyilvánosságra hozza a valódi okait, miért vonták meg a költségvetési támogatást az MVSZ-től, amely azóta is elesik attól.

Az autonómiatörekvésekkel foglalkozik az MVSZ brüsszeli irodája

  2007.05.14. 14:37
Az elszakított országrészeken tömbben élő magyarok autonómiája a legtöbb esetben már európai uniós ügynek is tekinthető. Éppen ezért fontos, hogy Brüsszelben is halljanak ezekről, lehetőleg közvetlenül az érintettektől. Ennek már intézményes háttere is van. A következő lépés a székely önrendelkezési törekvések után az lesz, hogy megjelenítik a felvidéki és a délvidéki magyarok autonómiatörekvéseit is a Magyarok Világszövetségének brüsszeli irodája segítségével.

A Fidesz csak a délvidéki magyarok kettős állampolgárságával szeretne foglalkozni, az MSZP még azzal sem

  2007.05.12. 17:04
2007.05.07. comora.hu, vmdp hírlevél. VMDP: Kettős állampolgárságot ! 1. A VMDP választmánya üdvözli a Fidesz – MPSZ elnökségének kezdeményezését, hogy a párt európai parlamenti (EP) képviselői kezdjenek tárgyalásokat a többi magyar EP-kép­viselővel a vajdasági magyarok kettős állampolgárságáról. Helyesli a Fidesz által javasolt jogi megoldást, miszerint „Magyarország az Európai Unió vízumköteles szomszédjai tekintetében egyéni kérelem alapján biztosítsa a magyar állampolgárság megszerzésének a lehetőségét".

Betörték a VMDK óbecsei székházának ablakait - a VMDK és a VMDP válaszai - Egységes fellépés a soviniszta atrocitás ellen

  2007.05.10. 19:54
2007.05.09 hajnala- Támadást hajtottak végre mára virradó éjszaka a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének óbecsei székháza ellen. Ez a vandál tett a vajdasági magyarság megfélemlítését célozza. Méltó felelet az lehet, ha a vajdasági magyar pártok, közös fellépéssel követelik Belgrád­tól a tényleges magyar autonómiát.

Göncz Kinga a kettős állampolgárság ellen

  2007.05.10. 13:19
2007.05.08. kuruc.info- Göncz Kinga szerint Magyarországnak felelőtlenség lenne elköteleznie magát a Nabucco gázvezeték mellett. A külügyminiszter nem adna kettős állampolgárságot a vajdasági magyaroknak, mert az „traumát okozna”. Németh Zsolt viszont állítja: a magyar kormány „alibi” külpolitikát folytat, s „elveszett” az oroszokkal folytatott kapcsolatokban.

VMDP: A nemzeti vízum legyen belépő a kettős állampolgársághoz

  2007.05.07. 20:01
2007.május 6. Vajdaság Ma. A Vajdasági Magyar Demokrata Párt választmánya május 5-én megvitatta a schengeni vasfüggöny leereszkedésével járó veszélyeket, s a velük kapcsolatos tennivalókat.

Miért félnek a szlovákok, szerbek, románok a széles körű jogokat biztosító területi autonómiától?

  2007.05.06. 15:11
2007.02.10. nemzetidal.gportal.hu jegyzete . Azt lájtuk,hogy az asszimilációs nyomás alatt élő külhonba szakított magyarság küzd a megmaradásáért, jogaiért, nyelvéért. Azt is látjuk, ha szóba kerül a magyarság célkitűzéseként egy katalán vagy dél-tiroli típusú autonómia létrehozásának igénye, a volt kisantant országaiban egyként kiáltank fel az üvőltő farkasok. Nem! Nem lehet ! - hangzik az ordítás. Vajon miért ? Ha ilyen autonómiák jöhetnének létre az elszakított magyar területeken élő emberek számára, életük jobbá tétele, gazdaságuk felvirágoztatása a saját kezükben lenne és a magyar-magyar politikai államhatárok a valóságban előbb-utóbb egy új alapokon nyugvó magyar-magyar kapcsolatrendszer kialakítása eredményeként eltünnének. Ez az új alapokon nyugvó kapcsolatrendszer két alappillérre támaszkodhat, mely nélkül lehetetlen új helyzetet teremteni. Ez pedig a magyar területi autonómiák létrehozása és a kettős állampolgárság intézményének bevezetése együttesen. Mindkettőre szükség van! Ettőlé a ponttól kezdve lehet új magyar-magyar kapcsolatrendszer kiépítésének elkezdéséről beszélni ugyanakkor innentől kezdve lehet majd a nemzet egyesítési folyamatának megindításáról, a magyar jövőről, a magyar megmaradás zálogáról beszélni.

Habsburg Ottó: Az európai nemzeti kisebbségek a rossz békeszerződések áldozatai

  2007.05.06. 15:06
2007. május 4.Vajdaság Ma-Az európai kisebbségek szinte valamennyien a 20. században megkötött rossz békeszerződések áldozatai - jelentette ki pénteken Kolozsváron Habsburg Ottó, a Páneurópai Unió tiszteletbeli elnöke, volt európai parlamenti képviselő. Habsburg Ottó a Kolozsváron rendezett A kisebbségi és regionális nyelvű napilapok és a többnyelvűség az Európai Unióban című nemzetközi konferencián vesz részt, amelyet a hét végén a dél-tiroli székhelyű Európai Kisebbségi és Regionális Nyelvű Napilapok Egyesülete (MIDAS) és a kolozsvári Szabadság című napilap szervezett.

Németh Zsolt csak a schengeni övezeten kívül eső délvidéki magyaroknak adna kettős állampolgárságot

  2007.05.05. 19:40
2007.05.05. 19:25 A Fidesz még mindig nem értette meg az egy nemzetben gondolkodás lényegét és ennek szükségességét. A kettős állampolgárság ügyével csak a dévidéki magyarok kapcsán óhajt tenni valamit. A globalizáció jegyében történt EU csatlakozás a Kárpát-medencében élő magyarság határokkal szétszabdalt nemzetrészeinek eggyé kovácsolása vagy legalább közeledése szempontjából semmi pozitívumot nem hozott. Sem a szégyenteljes Benesi-dekrétumok nem tűntek el, sem a magyarverések nem szűntek meg,hanem újabb helyszínen egy EU-s tagállamban Felvidéken is elkezdődtek. A székely autonómia számára nem jelentett előrelépést az EU-s csatlakozás. Ennek ellenére a Fidesz tűzoltás szerű akciónak tűnő hozzáállással megpróbálja kiragadva a délvidéki magyarságot a többi elszakított részen élő nemzettestvéreinktől kivételezve visszaadni az állampolgárságot.Csak nekik, a nemzettömb többi része nem számít, miközben a törvényhozás szempontjából ugyanennyi erővel az egész Kárpát-medencében élő magyarság államplgárságának kérdéséet meg lehetne oldani. A Fidesz népszavaztat csonka országban, de nem óhajtja a kérdések közé betenni az állampolgárság kérdését ! Átgondolalan és nemzetstratégia nélküli az egész Fidesz politika a külhoni magyarságot illetően.Ha végre már napirendre tűzné a Fidesz az állampolgárság ügyét ,akkor az egész elszakított magyarsággal kellene foglalkozni nem csupán annak egy részével ! nemzetidal.gportal.hu.

Az MVSZ brüsszeli irodájában ismertette céljait a Székely Nemzeti Tanács

  2007.05.04. 23:14
Erdély Ma, 2007. május 04.A székely autonómia és a magyarországi jogállam összeomlása címmel meghirdetett rendezvényt Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetsége elnöke vezette, és jelen voltak az európai autonómista pártokat tömörítő Európai Szabad Szövetség képviselői. A sajtótájékoztató után a Magyarok Világszövetsége és a Székely Nemzeti Tanács tisztségviselői az Európai Parlamentben találkoztak Bernat Joani Marí katalán képviselővel

A kettős állampolgárságot kérték a délvidéki magyarok Szabadkán

  2007.04.30. 20:55
Délvidék akarja 2007. április 13. 19:27HunHír.Hu-információ Egyebek mellett a kettős állampolgárságot követelték Szabadkán megtartott tanácskozásukon a délvidéki magyarság képviselői pénteken. HunHír.Hu-hoz eljuttatott zárónyilatkozatukat teljes terjedelmében közöljük.

Patrubány nemzeti missziós területté nyilvánította Magyarországot

  2007.04.30. 20:33
Ma is aktuális hír 2006-ból.

Csak egymillió aláírás esetén népszavaztat az MVSZ

  2007.04.30. 16:12
kuruc.info, 2007.04.30. A magyar nemzet egységének újbóli megteremtése iránti felelőssége tudatában a Magyarok Világszövetsége 2007. április 28-án megszervezte a Második népszavazás a magyar állampolgárság visszaadásáért című konferenciát, amelyre meghívta a történelmi magyar egyházak képviselőit, civil szervezetek és a politikai pártok vezetőit. Alább a konferencia résztvevőinek zárónyilatkozata.

Az MVSZ kitart a kettős állampolgárságról szóló népszavazás mellett

  2007.04.30. 15:54
Erdély Ma, 2007. április 30. Újra népszavazásra bocsátaná a kettős állampolgárság kérdését a Magyarok Világszövetsége. Ez volt a témája a szervezet által rendezett magyar csúcsnak is.

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 
Az IGEN támogatói

www.nemzetidal.gportal.hu

www.maghar.gportal.hu

www.hajrajobboldal.atw.hu

http://www.nemzetidal.gportal.hu  

 
Jelenlegi látogatók
látotagó olvassa a lapot.
 
Látogatottság
Indulás: 2007-03-26
 
A kettős állampolgárság

Kettős állampolgárság - adatok, állásfoglalások, elemzések

Miért félnek az autonómiától és a kettős állampolgárságtól ? tovább >>

Ismét népszvazás az állampolgráságról >>

Eva Maria Barki beszédei>>

             

          

 
Egy nemzetben gondokodás honlapja

 
Partner oldalak

Üdvözöl a(z) Magyar Ifjúság

 

 

 Magyar Ellenállás

 

 
Bannerünk

A nagyításhoz tovább >>

 
Hírportálok
 
Csevegő

 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu