NÉPSZAVAZÁS AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGÉRT
NÉPSZAVAZÁS AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGÉRT
Menü
 

Fórum

Csevegő

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szavazás
A népszavazásról
Szükség van most a népszavazásra az állampolgárságról?

Igen, szükség van rá
Nem, nincs rá szükség
Jobb lett volna későbbre időzíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Szavazás a kettős állampolgárságról
Igennel vagy nemmel fog szvazni ?

Igennel
Nemmel
Nem megyek el szavazni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Meliyk párt szimpatizánsa vagy tagja vagy?

MIÉP
Jobbik
MIÉP-Jobbik együtt
FIDESZ
KDNP
MDF
MSZP
SZDSZ
Egyéb jobboldali párt
Egyéb baloldali párt
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
A nemzetegyesítésről
Hogyan lehet a magyarságot egyesíteni egy erővé kovácsolni a XXI.században ?

Területi autonómiák segítségével
A kettős állampolgárság segítségével
Területi autonómiák és állampolg.együtt
Revízió követelése
Elegendő az EU csatlakozás
Népszavazással
Gazdasági régiók létrehozásával
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Hírek
Hírek : Továbbra is ül az alkotmánybíróság az állampolgársági népszavazás ügyén

Továbbra is ül az alkotmánybíróság az állampolgársági népszavazás ügyén

  2008.04.30. 20:31


  2008.04.29. kuruc.info

2008.04.29. kuruc.info- A Magyarok Világszövetsége tavaly ismét benyújtotta népszavazási kezdeményezését az elcsatolt területeken élő magyarok magyar állampolgárságának visszaadásáért. Elnökük szerint ugyanis az előző csalás miatt volt sikertelen, ráadásul azóta sokan meggondolták magukat. Az OVB által egyébként már hitelesített ívek azonban az Alkotmánybíróságnál pihennek. Az MVSZ szerint politikai okokból „ülnek” az ügyön, az Ab szerint egyszerűen kapacitáshiány miatt.


A Magyarok Világszövetsége több mint egy éve, 2007 márciusában változatlan formában nyújtotta be a magyar állampolgárság visszaadásáról szóló népszavazási kérdést. Ezt – mint Patrubány Miklós, a szervezet elnöke a FigyelőNetnek elmondta – az OVB hitelesítette is, az Alkotmánybíróság (Ab) azonban egy panasz nyomán vizsgálódni kezdett. „Az Ab ráült a kérdésekre, a népszuverenitást semmibe véve fékezi a folyamatokat. Politikai befolyás alatt cselekszik, alkotmány- és törvénysértő módon” – fogalmazott Patrubány Miklós.
 

 

A politika vagy a túlterheltség hátráltatja?

Az MVSZ elnöke hozzátette: mivel a kérdésen nem változtattak, és azt előzőleg az OVB és az Alkotmánybíróság is már kétszer is hitelesítette, így a taláros testületnek nincs oka visszafogni a népszavazási ívet. „Az Alkotmánybíróság szerint rossz a népszavazási törvény, és ezért nem foglalkoznak a beadványunkkal, egészen 2008. június 15-ig” – mondta a politikus. Meggyőződése: „Ennek a késlekedésnek bizonyára pártpolitikai oka van.”

Ezt a kijelentést Sereg András, az Alkotmánybíróság sajtófőnöke azonban határozottan cáfolta. Mint elmondta: az Ab tavaly év végén azért függesztette fel az eljárást, mert megvárták, hogy az Országgyűlés döntsön a népszavazás kötőerejéről. Eddig ugyanis nem volt kitétel arra vonatkozóan, hogy ugyanazt a kérdést mennyi időn belül nem lehet újra feltenni. A parlament ezt az időintervallumot három évben állapította meg.

Mivel ez az akadály is elhárult, Sereg András szerint a taláros testület folytatja az ügy vizsgálatát, ám hogy mikor, erre nem tudott választ adni. Jelenleg ugyanis 1800 ügy van az Ab előtt, ebből körülbelül 200 soron kívüli eljárást igényel. Mint a sajtófőnök elmondta, múlt héten 13, ezen a héten pedig 9 népszavazási kezdeményezést tárgyaltak. Ezért lehet, hogy még időbe telik, míg sor kerül az MVSZ kezdeményezésére is.
 

Patrubány szerint most sikerülne

Patrubány ismételt kezdeményezésüket azzal indokolta, hogy biztosak benne: a megismételt szavazás eredményes és ügydöntő lenne. „Mi úgy gondoljuk, négy éve is eredményes és ügydöntő volt, csak éppen 600 ezer szavazatot akkor fordítva könyveltek el. Erről akkor a Legfelső Bíróság is hozott döntést, ám a törvények szerint az újraszámlálásról a helyi választási bizottságnak kell döntenie, ez pedig a legtöbb helyen elmaradt” – hangsúlyozta az MVSZ vezetője.

Hozzátette: abból a szempontból is más lenne most a helyzet, hogy a 2004. december 5-én távolmaradó mintegy ötmillió szavazó nagy része – álláspontjuk szerint – most elmenne voksolni. Illetve arra is számítanak, hogy a négy éve nemmel szavazók közül is sokan most az igent ikszelnék be.

(kuruc.info - FN korrigálva)

 

 

Kapcsolódó:

Katt. a képre:

 


 
Az IGEN támogatói

www.nemzetidal.gportal.hu

www.maghar.gportal.hu

www.hajrajobboldal.atw.hu

http://www.nemzetidal.gportal.hu  

 
Jelenlegi látogatók
látotagó olvassa a lapot.
 
Látogatottság
Indulás: 2007-03-26
 
A kettős állampolgárság

Kettős állampolgárság - adatok, állásfoglalások, elemzések

Miért félnek az autonómiától és a kettős állampolgárságtól ? tovább >>

Ismét népszvazás az állampolgráságról >>

Eva Maria Barki beszédei>>

             

          

 
Egy nemzetben gondokodás honlapja

 
Partner oldalak

Üdvözöl a(z) Magyar Ifjúság

 

 

 Magyar Ellenállás

 

 
Bannerünk

A nagyításhoz tovább >>

 
Hírportálok
 
Csevegő

 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu