NÉPSZAVAZÁS AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGÉRT
NÉPSZAVAZÁS AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGÉRT
Menü
 

Fórum

Csevegő

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szavazás
A népszavazásról
Szükség van most a népszavazásra az állampolgárságról?

Igen, szükség van rá
Nem, nincs rá szükség
Jobb lett volna későbbre időzíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Szavazás a kettős állampolgárságról
Igennel vagy nemmel fog szvazni ?

Igennel
Nemmel
Nem megyek el szavazni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Meliyk párt szimpatizánsa vagy tagja vagy?

MIÉP
Jobbik
MIÉP-Jobbik együtt
FIDESZ
KDNP
MDF
MSZP
SZDSZ
Egyéb jobboldali párt
Egyéb baloldali párt
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
A nemzetegyesítésről
Hogyan lehet a magyarságot egyesíteni egy erővé kovácsolni a XXI.században ?

Területi autonómiák segítségével
A kettős állampolgárság segítségével
Területi autonómiák és állampolg.együtt
Revízió követelése
Elegendő az EU csatlakozás
Népszavazással
Gazdasági régiók létrehozásával
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Hírek
Hírek : A második állampolgársági népszavazási kezdeményezést az OVB jóváhagyta, de egy "jóakaró" megvétóztatná az alkotmánybírósággal

A második állampolgársági népszavazási kezdeményezést az OVB jóváhagyta, de egy "jóakaró" megvétóztatná az alkotmánybírósággal

  2008.03.09. 21:00

  2008.03.05. 13:06

2008.03.05. kuruc.info.Négy évvel ezelőtt, 2004. március 5-én kezdődött el a külhoni magyarok magyar állampolgárságának visszaadásáért kezdeményezett első népszavazás aláírásgyűjtése. A Magyarok Világszövetségének ezt a napot azzal is megjelölte, hogy székházában felavatta Teleki Pál miniszterelnök, az MVSZ alapítója emléktábláját.Négy év hiábavaló és eredménytelen várakozás után, 2007. március 6-án a Magyarok Világszövetsége második népszavazást kezdeményezett, és a népszavazási aláírásgyűjtő ívet változatlan formában, a négy évvel korábbival azonos kérdéssel az OVB elé tárta. A testület egy hónapon belül pozitív döntést hozott, ám az Alkotmánybíróság, amely elé újabb „jóakaró” juttatta a korábban már két ízben is jóváhagyott kérdést, a mai napig nem talált alkalmas időt annak elbírálására.


A Magyarok Világszövetségének Elnöksége az MVSZ alapításának 65. évfordulóján, 2003. augusztus 18-án döntött arról, hogy miután hét év alatt kimerítette a politikai befolyásolás minden eszközét, ügydöntő országos népszavazást kezdeményez a külhoni magyarok magyar állampolgárságának visszaadásáért.

Az aláírásgyűjtő ívet az Országos Választási Bizottság (OVB) egy hónapon belül, 2003. szeptember 18-án, 7:0 szavazati arányban hitelesítette.

Ezt követően, ismeretlen „jóakarók” beavatkozása nyomán a kérdés az Alkotmánybíróság elé került, mely alig fél év alatt meghozta pozitív döntését.

2003. március 5. – július 5. között az MVSZ és a hozzá társult szervezetek közel félmillió támogató aláírást gyűjtöttek, amelyből maguk kiszűrtek mintegy százezer érvénytelennnek látszót. Az OVB-nek átadott 340.000 aláírásból a testület 270.000 aláírást hitelesített.

Miután az Országgyűlés 2003. szeptemberében elrendelte az ügydöntő népszavazást, ismeretlen „jóakarók” újból az Alkotmánybíróság elé juttatták annak ügyét.

Az Alkotmánybíróság ezúttal is pozitív döntést hozott: a kérdést újból alkalmasnak találta arra, hogy ügydöntő, országos népszavazásra bocsássák. Ezt követte 2004. december 5-én volt a tragikus üzenetű népszavazás.

Négy év hiábavaló és eredménytelen várakozás után, 2007. március 6-án a Magyarok Világszövetsége második népszavazást kezdeményezett, és a népszavazási aláírásgyűjtő ívet változatlan formában, a négy évvel korábbival azonos kérdéssel az OVB elé tárta. A testület egy hónapon belül pozitív döntést hozott, ám az Alkotmánybíróság, amely elé újabb „jóakaró” juttatta a korábban már két ízben is jóváhagyott kérdést, a mai napig nem talált alkalmas időt annak elbírálására.

A Magyarok Világszövetségének elnöke szerint a magyarországi, kisiklatott rendszerváltás első számú felelőse nem más, mint az 1990. óta törvénytelenül működő Alkotmánybíróság, amely nyilvánvalóan pártpolitikai befolyás alatt, kénye-kedve szerint avatkozik bele a magyar társadalom életbevágóan fontos kérdéseibe, alapvető törvényeket semmisítve meg, a népfelség érvényesülését akadályozva. Tekintettel törvénytelen működésére, az Alkotmánybíróságnak az elmúlt tizennyolc évben hozott valamennyi határozata, „de iure” semmis.

Budapest, 2008. március 5.
MVSZ Sajtószolgálat

 


 

Kapcsolódó:

Népszavazás az állampolgárság visszaadásáért !
  2008.02.13. 10:06  

 

Meghozta a döntést az OVB - Kezdődhet az aláírásgyűjtés,majd a népszavazás a kettős állampolgárságért !

2007.02.12. MNO.hu nyomán. Az OVB keddi ülésén hitelesített a kedvezményes honosítás lehetőségét megteremtő törvény elfogadását célzó népszavazási kezdeményezést.

Az újságíróknak is kiosztott kérdés a következő:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással – kérelmére – magyar állampolgárságot kapjon az a nem magyar állampolgár, aki tud magyarul, magát magyarnak vallja és ő, vagy az ősei közül legalább egy ember Magyarország állampolgára volt?”

A kormány szociális népszavazás elleni jogsértő kampányáról az OVB nem nyilatkozott.

 

A teljes cikk forrása:  www.mno.hu/portal/542467 

Tovább >>

 
Az IGEN támogatói

www.nemzetidal.gportal.hu

www.maghar.gportal.hu

www.hajrajobboldal.atw.hu

http://www.nemzetidal.gportal.hu  

 
Jelenlegi látogatók
látotagó olvassa a lapot.
 
Látogatottság
Indulás: 2007-03-26
 
A kettős állampolgárság

Kettős állampolgárság - adatok, állásfoglalások, elemzések

Miért félnek az autonómiától és a kettős állampolgárságtól ? tovább >>

Ismét népszvazás az állampolgráságról >>

Eva Maria Barki beszédei>>

             

          

 
Egy nemzetben gondokodás honlapja

 
Partner oldalak

Üdvözöl a(z) Magyar Ifjúság

 

 

 Magyar Ellenállás

 

 
Bannerünk

A nagyításhoz tovább >>

 
Hírportálok
 
Csevegő

 

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!