NÉPSZAVAZÁS AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGÉRT
NÉPSZAVAZÁS AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGÉRT
Menü
 

Fórum

Csevegő

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szavazás
A népszavazásról
Szükség van most a népszavazásra az állampolgárságról?

Igen, szükség van rá
Nem, nincs rá szükség
Jobb lett volna későbbre időzíteni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Szavazás a kettős állampolgárságról
Igennel vagy nemmel fog szvazni ?

Igennel
Nemmel
Nem megyek el szavazni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Meliyk párt szimpatizánsa vagy tagja vagy?

MIÉP
Jobbik
MIÉP-Jobbik együtt
FIDESZ
KDNP
MDF
MSZP
SZDSZ
Egyéb jobboldali párt
Egyéb baloldali párt
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
A nemzetegyesítésről
Hogyan lehet a magyarságot egyesíteni egy erővé kovácsolni a XXI.században ?

Területi autonómiák segítségével
A kettős állampolgárság segítségével
Területi autonómiák és állampolg.együtt
Revízió követelése
Elegendő az EU csatlakozás
Népszavazással
Gazdasági régiók létrehozásával
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Hírek
Hírek : Retteg és pánikol a szlovák kormány a magyar autonómiától- Tisztelt Kubis Úr ! Az autonómia jár és meg is fog valósulni !

Retteg és pánikol a szlovák kormány a magyar autonómiától- Tisztelt Kubis Úr ! Az autonómia jár és meg is fog valósulni !

  2007.05.25. 21:45

2007. május 24. 18:56HunHír.Hu Pozsonyt nem Koszovó önállósága nyugtalanítja, hanem a megoldás más államokra kiható lehetséges következményei - hangoztatta a szlovák külügyminiszter. Jan Kubis elvárja, hogy a koszovói rendezésről szóló határozatban valamiféleképpen megfogalmazódjék az is, hogy a megoldás kivételes és a továbbiakban nem lesz a nemzetközi joggyakorlat része, mert Szlovákia aggasztónak találja a magyar politikusok megnyilvánulásait, akik Magyarországon belül és a határain túl is az ilyen aggodalomra okot adó nyilatkozatnak tesznek - mondta Kubis. A Magyar Koalíció Pártja a jelenlegi szlovák kormánykoalíció "primitív nacionalizmusát tanúsító” újabb bizonyítéknak minősítette Ján Kubis kijelentéseit.

 

A szlovák kereskedelmi hírügynökségnek, a SITA-nak nyilatkozó külügyminiszter kijelentette: egyre valósabbá válnak azok az meglátások, amelyek szerint "ezt a helyzetet nem csak a Magyar Koalíció Pártja (MKP), hanem a más szomszédos országokban élő magyarok, vagy közvetlenül a magyar(országi) politikai erők képviselői is szeretnék kihasználni.” Hozzátette: Pozsonynak kötegnyi gyűjteménye van a magyar politikusok olyan sajtónyilatkozataiból, amelyek azt erősítik, hogy a koszovói rendezést szívesen fordítanák a saját javukra.

"A szlovák kormány egyértelműen ellenzi a magyar kisebbség politikai autonómiáját” - jelentette ki Kubis. "Semmilyen esetben sem pártoljuk a kollektív jogokat, különösképpen nem a kisebbségek kollektív jogait, és határozottan nem pártoljuk azt, hogy a kollektív jogok elve a Szlovák Köztársaság területén érvényesüljön. A szlovák diplomácia minden ilyen irányú törekvést nagyon határozottan el fog utasítani” - fogalmazott a külügyminiszter.

Indoklása szerint a koszovói rendezést célzó ENSZ-határozattervezetről azért hiányzik (a nem állandó BT-tag) Szlovákia aláírása, mert a dokumentumban nem fogalmazódik meg eléggé erőteljesen az, hogy "egyedi megoldásról van szó. Az szeretnénk, ha ez a dolog a határozat végrehajtási rendelkezéseiben is tükröződne. Tekintettel arra, hogy az érdekeink lényegesen világosabb megjelenítését szorgalmaztuk, nem kívántuk a nevünket explicit módon megjeleníteni” a dokumentumon, ugyanakkor egyféleképpen "fedve is érezzük magunkat” azáltal, hogy a rendezési tervet végül is az Egyesült Államok, Németország és az ENSZ Biztonsági Tanácsának európai tagországai jegyzik.

A szlovák külügyminiszter szerint az ENSZ különmegbízottjának tervéből, az úgynevezett Ahtisaari-tervből kiinduló határozattervezet sorsa "egyelőre nem világos,” mert három ország, köztük Oroszország még nem tette le a garast az asztalra. "Szlovákia azonban úgy szavaz majd, mint az EU más országai.” Jó lenne, ha szavazás két-három héten belül megesne, mert a további egyeztető tárgyalásoknak már nem látjuk értelmét - mondta Kubis.

A szlovák külügyminiszter az interjúban immár másodízben nyilatkozott a szlovák kormányfő, Robert Fico álláspontjának szögesen ellentmondó módon: a minap az amerikai rakétavédelmi rendszer telepítésének kérdésében nyilvánított a miniszterelnökével ellenkező véleményt, most pedig - a SITA szerint - azt mondta: "nem azonosul Robert Fico azon kijelentésével, miszerint az Ahtisaari-terv már nem mértékadó.” Kubis közölte: "a miniszterelnök úr ebben az esetben a szlovák parlament állásfoglalásának egyfajta parafrázisát tükröztette.

Mi azonban tudjuk, hogy nincs és nem is lehet más rendezési terv az asztalon, mint amellyel az ENSZ-főtitkára is azonosul, s maga terjesztett a Biztonsági Tanács elé. Ezért mindnyájan abból indulunk ki, hogy az Ahtisaari-terv az adott formájában a határozattervezet egyetlen tárgyalási alapja. Más nem létezik, minden egyéb csak politikai állásfoglalás."

A Magyar Koalíció Pártja "a jelenlegi szlovák kormánykoalíció primitív nacionalizmusát tanúsító újabb bizonyítéknak” minősítette a külügyminiszter nyilatkozatát, és úgy ítélte meg, hogy Kubis ismét az EU "megbízhatatlan tagországának pozíciója felé mozdította el” Szlovákiát.

A külügyminiszter ismét bebizonyította, hogy "nem ura a saját feladatának.” A külügyminisztérium és a kormány immár sorozatosan ellentmondó álláspontja "a hozzá nem értő külpolitikai szakszerűtlenség példátlan” bizonyítéka - fogalmaz az MKP nyilatkozata.

Berényi József, az előző szlovák kormány volt külügyi államtitkára, az MKP alelnöke azt mondta: - "Kubis a koszovói kérdésben túszként kezeli a határon túli magyarságot, és szomorú, hogy a Fico-kormány nacionalista partnereinél a magyarok besározásával tetszelegve próbálja jó előre semlegesíteni azt, hogy Szlovákia ENSZ-nagykövetét majd feltehetően a koszovói rendezési terv megszavazására fogja utasítani, holott tudvalevő, hogy a szlovák kormányerők ezt épp a "precedensre” hivatkozva ellenzik.

HunHír.Hu - FigyelőNet

 
Az IGEN támogatói

www.nemzetidal.gportal.hu

www.maghar.gportal.hu

www.hajrajobboldal.atw.hu

http://www.nemzetidal.gportal.hu  

 
Jelenlegi látogatók
látotagó olvassa a lapot.
 
Látogatottság
Indulás: 2007-03-26
 
A kettős állampolgárság

Kettős állampolgárság - adatok, állásfoglalások, elemzések

Miért félnek az autonómiától és a kettős állampolgárságtól ? tovább >>

Ismét népszvazás az állampolgráságról >>

Eva Maria Barki beszédei>>

             

          

 
Egy nemzetben gondokodás honlapja

 
Partner oldalak

Üdvözöl a(z) Magyar Ifjúság

 

 

 Magyar Ellenállás

 

 
Bannerünk

A nagyításhoz tovább >>

 
Hírportálok
 
Csevegő

 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!